torsdag 3 mars 2016

Färgstark lirare leder starkt startfält i RC Hotel Open

En bild säger mer än....och förklarar smeknamnet "Dreddy"
Det finns några spelare på ATP-touren som sticker ut – trots att de inte slåss om de tyngsta titlarna eller har en framskjuten placering på rankningen.
En av de färgstarkaste är Dustin Brown.
Den 31-årige tyskens medverkan i nästa veckas RC Hotel Open i Jönköping bäddar för show.
Brown är en lirare i publikens smak och har mycket stor potential vilket bland annat räckt till tre segrar mot topp 10-spelare.
Senast då i fjolårets Wimbledon där han efter att ha kvalat in besegrade Rafael Nadal i andra omgången.
Tyskens bästa resultat i år är semifinalen i ATP-turneringen i Montpellier. Också där kvalade han in, slog ut 15-rankade fransmannen Gilles Simon i åttondelsfinal men föll slutligen i semi mot slutsegraren Richard Gasquet,
Dustin Brown har sex Challenger-titlar på meritlistan, är rankad 100 och gäller självklart som en av de största favoriterna i Jönköping där premiärupplagan kan visa upp ett starkt startfält med drygft tiotalet spelare bland de 150 bästa på rankningen.
Ett av de mest intressanta utländska namnen jämte Brown är 19-årige ryska framtidshoppet Karen Khachanov.
Så här bara några dagar innan den första Challengern i Sverige på runt 20 år stiger självklart temperaturen i svensk tennis. Drömscenariot nu är att Isak Arvidsson och/eller Daniel Windahl ska skrälla i Davis Cup-matchen mot Ryssland vilket skulle göra dem heta i RC Hotel Open där de och DC-reserven Markus Eriksson går in på wild card. Men nog för att bollen är rund, att rankning har underordnad betydelse i Davis Cup och att vi under åren sett ett otal megaskrällar där – drömscenariot lär stanna vid att vara just en dröm.

3 kommentarer:

  1. Sänder de turneringen på nätet?

    SvaraRadera
  2. Hej Tomas! Ja, ATP livesänder matcherna. Torbjörn Dencker och jag kör spelarintervjuer, intervjuer med coacher och andra profiler. Det läggs ut på turneringens hemsida. Mvh Jonas

    SvaraRadera